Sudski vještak: Ivana Hodak je ubijena pištoljem koji je pronađen kod Šlogara

STALNI sudski vještak za oružje i balistiku Rade Stojanović utvrdio je točne okolnosti ubojstva Ivane Hodak. Stojanović je dobio kompletan spis kao i pištolj Beretta model 70, kalibra 7,65 milimetara i tvorničkog broja A07570W, kao i pet metaka kalibra 7,65 milimetara, marke PPU, piše Jutarnji list, i navodi da je vještak zaključio kako se Mladen Šlogar približio Ivani na metar udaljenosti prije nego je ispalio dva smrtonosna hica.

Vještak smatra da je Šlogar pratio Ivanu Hodak koja je u zgradu u Hatzovoj 2 ušla oko 11 sati. Hodak je u zgradu ušao odmah nakon nje i susreo je na podestu prvog kata nakon čega je ispalio dva hica kojima je pogodio Ivanu i nanio joj smrtonosne ozljede. U spremniku Berette koja je nađena kod Šlogara bilo je pet metaka, a na mjestu ubojstva nađene su dvije čahure i dva projektila. Vještak je također utvrdio kako Šlogar nije koristio prigušivač, te kako je kod prvog hica bio udaljen više od 80 centimetara, s obzirom da oko ulazne rane nije bilo tragova baruta. Kod drugog hica, kojim je Ivana pogođena u glavu, ubojica je približio pištolj na samo 15-ak centimetara.

Vještak tvrdi kako nema nikakve šanse da pištolj koji je pronađen kod Šlogara nije oružje kojim je ubijena Ivana Hodak. Hodaka je nedaleko od mjesta ubojstva navodno snimila i kamera, dok je kopao po smeću u jednom kontejneru.

J.C.
Foto: Arhiva

Pročitajte više