Sunčani Hvar stipendira hvarske studente

SUNČANI HVAR u suradnji s American College of Management and Technology (ACMT) dodjeljuje četiri stipendije u iznosu oko 75.600 eura za četverogodišnji ACMT studij u Dubrovniku.

Hvarski maturanti svoju prijavnicu mogu ispuniti direktno na www.acmt.hr do 15.travnja 2007. godine te poslati u ACMT svu potrebnu dokumentaciju prije prijemnog ispita 28.travnja 2007. Četvorici hvarskih učenika koji ostvare najbolje rezultate na prijemnom ispitu bit će dodjeljene stipendije Sunčanog Hvara koje će pokriti troškove školarine četverogodišnjeg studija.


U srijedu navečer će se u hotelu Palace po prvi puta u gradu Hvaru održati prezentacija priznatog američkog koledža ACMT iz Dubrovnika. Svi zainteresirani maturanti i njihovi roditelji imat će priliku, kroz razgovor s ACMT-ovim profesorima i studentima, dodatno se informirati o mogućnosti i načinu studiranja na ovom koledžu.

Posebnost ove prezentacije jest i predstavljanje stipendija koje Sunčani Hvar u suradnji s ACMT-om dodjeljuje četvorici studenata s otoka Hvara. Ukupna vrijednost stipendija koje obuhvaćaju školarinu cjelokupnog četverogodišnjeg studija iznosi oko 75.600 eura.

"Naši stipendisti će kod nas moći odraditi praksu a po završetku školovanja ih očekuje i stalno radno mjesto u Sunčanom Hvaru. Svjesni smo kako je kvalitetan kadar ključni segment našeg uspjeha te ćemo i dalje ustrajati u nastojanjima da im pružimo što je moguće bolje obrazovanje."- izjavio je izvršni direktor Sunčanog Hvara, Jacques Bourgeois.

ACMT je jedini američki koledž na ovim prostorima te njegovi studenti potječu iz brojnih država u regiji, a pri završetku svog školovanja dodjeljuju im se dvije diplome - hrvatska i američka. Posebnost ovog studija je njegov naglasak na primjenjivom, praktičnom obrazovanju. Studenti već tijekom studija stiču radna iskustva jer su dužni stečena znanja i praktično primjeniti.

 

Pročitajte više