Susretu mladih katolika u Sisku

PRIGODNIM duhovnim i kulturnim programom, kojem je bilo nazočno više od 500 mladih iz svih župa u Hrvatskoj, danas je u Sisku svečano započeo Nadbiskupijski susret mladih katolika Hrvatske.

Mlade vjernike iz cijele Hrvatske na prigodnoj svečanosti u sportskoj dvorani u sisačkoj Osnovnoj školi 22. lipnja pozdravili su u ime domaćina župnik središnje sisačke Župe Uzvišenja svetog Križa i dekan Sisačkog dekanata Dragutin Toplak.

Susret mladih katolika Hrvatske u Sisku započeo je odavanjem počasti i iskazivanjem zahvalnosti pokojnom Papi Ivanu Pavlu II., te iskazivanjem poštovanja i ljubavi prema novom Papi Benediktu XVI., čije su slike krasile službeni oltar u sportskoj dvorani u kojoj je održano početno okupljanje sudionika skupa.

Mladi vjernici večeras će se susresti s kardinalom Josipom Bozanićem, a u suorganizaciji Gradskog poglavarstva Siska, na Gradskoj tržnici održat će se cjelovečernji koncert grupe "FIDES" iz Zagreba, prvi koncert duhovne glazbe u tom gradu u zadnjih 10-ak godina.

Sudionici susreta sutra će sudjelovati na misama po župama, te održati zajednički susret u crkvi Uzvišenja svetog Križa u Sisku kojim će i zaključiti Nadbiskupijski susret mladih katolika Hrvatske.

Pročitajte više