Šustar na čelo Veleučilišta u Kninu postavio šefa Čistoće, a u Upravu sestru Josipe Rimac

Foto:FAH

TEHNIČKI ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar koji je uništio kurikularnu reformu, prije nego ostane bez te funkcije, bavio se kadroviranjima u Kninu.

Tako je za predsjednika Upravnog vijeća Veleučilišta Marko Marulić u Kninu postavio direktora tvrtke Zelenilo i Čistoća, Miroslava Zorića.

Pokušali smo dobiti Zorića, ali bezuspješno. Cijeli petak se nije javljao na telefon, ni na mobitel.

Zvali smo Čistoću gdje su nam rekli da je njihov direktor Zorić na sastancima cijeli dan.

Svi sastanče, nitko se na javlja

"Direktor je odsutan, nema ga u uredu. On i dalje ostaje naš direktor unatoč tome što je sad postavljen za predsjednika Upravnog vijeća Veleučilišta u Kninu", rekla nam je zaposlenica Čistoće.

Potom smo zvali poslovnicu Narodnih novina u Kninu gdje radi Biserka Vujić, sestra Josipe Rimac, koja je kako su nam rekli, voditeljica poslovnice.

Međutim ni nje danas nema u uredu, došla je samo na kratko, a kako su nam rekli sutra odlazi na godišnji odmor pa je do daljnjeg ne možemo dobiti.

Unatoč tome što je imenovana na novu funkciju na Veleučilištu, ipak će i ona ostati na svom poslu u Narodnim novinama.

Ostaju i na starim poslovima

"Nitko novi nam ne dolazi, ona će i dalje biti voditeljica poslovnice", rekao nam je zaposlenik poslovnice.

Osim njih, Šustar je u Upravno vijeće Veleučilišta postavio i Ivana Uzuna, teologa i ravnatelja Osnovne škole Domovinske zahvalnosti Knin, do kojeg isto nismo uspjeli doći.

Dekanica Veleučilišta Lovorka Blažević nije nam odgovorila ni na upit niti kasnije na telefonske pozive, a tajnica ju je cijelo vrijeme ispričavala, sastancima.

U Ministarstvu također nisu odgovorili zbog čega su na dan pada Vlade 16. lipnja smijenili sveučilišne profesore Borivoja Modlica, Darka Motika i Borisa Trogrlića te postavili novi trojac, na čelu sa šefom Čistoće.

Pročitajte više