Sutkinja s Novog Zelanda plačući čitala presude sadističkim ubojicama trogodišnje djevojčice

DVOJICA novozelandskih mladića osuđena su za višemjesečno mučenje i ubojstvo trogodišnje djevojčice. Braći Curtis, 19-godišnjem Wiremu i 22-godišnjem Michaelu, dosuđene su doživotne kazne zatvora zbog ubojstva Nie Glassie, s čijom je majkom stariji od braće bio u vezi.

Trogodišnja Nia Glassie umrla je 3. kolovoza prošle godine u bolnici od posljedica ozljeda mozga, koje je zadobila dva tjedna prije toga, udarcima nogom u glavu, prenosi BBC.

Slučaj je toliko potresao tamošnju javnost da je sutkinja Judith Potter, nakon četverotjednog suđenja, shrvana zaplakala donoseći presudu dvojici monstruma, koji su djevojčicu brutalno mučili te je na kraju i ubili. Potter je članovima jednako potresene porote zahvalila što su imali snage saslušati ovaj monstruozni slučaj do kraja i donijeti presudu.

Majka djevojčice, 35-godišnja Lisa Kuka, proglašena je krivom za ubojstvo iz nehaja, jer nije zaštitila svoje dijete od zlostavljanja. Neki od susjeda, koji su svjedočili zlostavljanju nesretne djevojčice, novinarima su kazali kako nikad neće moći sebi oprostiti što slučaj nisu prijavili policiji. Glavni tužitelj Fletcher Pilditch kazao je kako motiv za tako okrutno postupanje s djetetom istražitelji nisu pronašli.

Kronologija zolstavljanja

Koliko su stravični bili detalji izneseni na suđenju govori kronologija događaja, zbog koje bi se svatko s bar malo ljudskosti u sebi zapitao kakav bolestan i sadistički um bi mogao malenom djetetu nanijeti toliko boli, i to samo, očito, iz dosade ili objesti.

Djevojčica je bila udarana nogama, pretučena, šamarana, po njoj su skakali i držali je iznad otvorenog plamena. Dvojica braće stavili su je i u perilicu rublja te je uključili da radi na maksimalnoj temperaturi, a vježbali su i borilačke zahvate kopirane s kompjuterske igrice na nesretnoj djevojčici.

Osim toga, bila je nagurana u sofu te su dvojica monstruma sjedila na njoj, bacali je u smeće, vukli kroz pijesak polugolu, bacali u zid i bacali s visine na pod te ju bjesomučno vrtili na sušilici rublja u dvorištu, sve dok s nje nije pala u stranu. Jednom prilikom su je ostavili da leži u nesvijesti punih 36 sati bez liječničke pomoći. Osim doživotne kazne, ove dvije zvijeri nisu zaslužile ništa manje.

K.S.
Foto:

Pročitajte više