Sva sreća da se posluje transparentno: Opljačkali Martinca, lovu od ulaznica nisu našli

"ISPRVA sam mislio da je provalnike možda privuklo moje ime i prezime, da su mislili da imam novaca s obzirom na to da sam bio zadužen za ulaznice, no iz policije mi kažu kako se radi o neiskusnim lopovima, jer odnijeli su samo nešto novaca, nekoliko stotina eura, dok je sve drugo ostalo netaknuto, ni čaša jedna nije pomaknuta", kaže nam Nikša Martinac, HNS-ov koordinator za ulaznice na Europskom nogometnom prvenstvu.

Martinac se jučer neugodno iznenadio kada je, vrativši se oko 16 sati sa suprugom i djecom u stan, zatekao razvaljena vrata. "Najveća šteta napravljena mi je zapravo na vratima, jer su se provalnici valjda zadovoljili s novcem kojeg su našli. Novaca od karata ionako nisam imao kod sebe, jer je sve išlo preko računa", kaže Martinac.

"Nadam se da će ova moja medijska eksponiranost zbog karata ubrzo prestati", zaključuje.

"Odgovorno tvrdim da HNS nije podijelio bez novčane naknade niti jednu ulaznicu"

A kad smo već kod ulaznica, kome su se i po kojem principu dijelile, s obzirom na optužbe Andrije Hebranga da su neki, pa i HNS, dijelili ulaznice besplatno - samo podobnima, pretpostavlja se - s obzirom da Hebrang nije mogao/htio imenovati.

"Odgovorno tvrdim da HNS nije podijelio bez novčane naknade niti jednu ulaznicu. Sve su ulaznice naplaćene po cijeni kako je to organizator Eura 2008. odredio. Svaka ulaznica koja je otišla iz moje domene, otišla je pod cijenom, a je li ju kasnije netko preprodavao, to više nije u nadležnosti HNS-a", kaže Martinac.

HNS nije dao premijeru ulaznicu

HNS nije, kaže, zadužen ni za uglednike poput Ive Sanadera, Stjepana Mesića i Luke Bebića.

"HNS nije dao premijeru ulaznicu, to je bio izravni državni protokol na razini austrijske i hrvatske vlade, mislim da tu bude osigurano šest ili osam mjesta za najviše državne uglednike, a u svakom slučaju to su premijer, predsjednik države ili predsjednik Sabora. To ide po hijerarhiji, ako netko od njih ne može, ide sljedeći rangirani", objašnjava.

Milanović i Seve nisu dio nogometne obitelji, Friščić jeste

Zoran Milanović kazao je kako je sam kupio ulaznicu za utakmicu Austrija-Hrvatska, za sebe i svog sina. A otkud karta predsjedniku HSS-a Josipu Friščiću? "Tako je, Milanović nije dobio ulaznicu od HNS-a jer nije dio nogometne obitelji, a Friščić je od HNS-a kao član izvršnog odbora dobio pravo na kupnju ulaznice, on ju je također platio".

Kako Milanović, tako ni Severina, kako kaže Martinac, "nije dio nogometne obitelji". Tako ni ona nije mogla nabaviti ulaznicu od HNS-a. Ipak, Beč i Klagenfurt bili su puni poznatih Hrvata.

"Znam konkretno da su neki pjevači na Euro išli preko nekih naših klubova, jer su oni imali pravo na nekoliko ulaznica, pa bi jednu od njih dali nekom poznatom, a ja nemam ovlasti odobravati nekome kupnju", kaže Martinac.

K.C,
Foto: Index

Pročitajte više