Sve je spremno za 33. varaždinske barokne večeri

RAVNATELJ Varaždinskih baroknih večeri Vladimir Kranjčević na današnjoj je konferenciji za novinare istaknuo da je organizacijski i programski sve spremno za početak 33. Varaždinskih baroknih večeri.

Na festivalu će sudjelovati umjetnici iz desetak zemalja, a svečano otvorenje bit će priređeno 19. rujna u Velikoj koncertnoj dvorani varaždinskog HNK. Otvorenje je posvećeno trima velikim obljetnicama - desetoj obljetnici Varaždinskog komornog orkestra, 90. obljetnici rođenja prof. Marijana Zubeka i 80. obljetnici rođenja primadone Nade Puttar Gold.

Veći dio koncerta održat će se u sakralnim objektima, a osim u Varaždinu, koncerti će biti organizirani i u Donjem Martijancu, Lopatincu, Varaždinskim Toplicama, Lepoglavi, Petrijancu, Prelogu, Ludbregu te u dvorcu Trakošćan.

Ovogodišnje barokne večeri obilježit će i izložba blaga i umjetnina u povodu 300 godina uršulinki (katolički ženski red) u Varaždinu, međunarodna izložba cvijeća, Dani čipke u Lepoglavi te Dani barokne kuhinje.

Po riječima tajnice Varaždinskih baroknih večeri Dragice Vitez, za posjet festivalu postoji i velik interes gostiju iz inozemstva.

Varaždinske barokne večeri trajat će do 5. listopada, a održat će se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića i Ministarstva kulture.

Pročitajte više