Svečano obilježen Dan grada Zadra

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Hrvatskoj kazališnoj kući danas je u nazočnosti predstavnika Zadarske županije, Nadbiskupije, gradonačelnika i načelnika gradova i općina u Županiji, predstavnika gospodarstva, kulture, vojske, policije obilježen Dan grada Zadra i blagdan sv. Krševana.

Nazočne je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Davor Aras. Posebice je pozdravio "sve naše generale i generala počasnog građanina Zadra", ne spomenuvši ime generala Ante Gotovine, na što se dvoranom prolomio jak i dug pljesak. Pročitane su i brzojavne čestitke premijera Ive Sanadera, ministra Božidara Kalmete i brojnih drugih ministara.

Gradonačelnica Ana Lovrin je govorila o događajima koji su Zadar obilježili 2004. Bili smo dostojni naših predaka koji su uvijek iz pepela dizali ovaj grad, rekla je Ana Lovrin i dodala da je Zadar tek u okrilju samostalne i slobodne Hrvatske dobio pravi vjetar u jedra. Godina 2004. bit će upamćena po dovršetku autoceste čime je ostvaren san o kraćem i ugodnijem putovanju do glavnog grada naše domovine, rekla je gradonačelnica.

U nastavku je spomenula da se nezaposlenist i dalje smanjuje, da je turistička sezona bila jedna od najboljih, da je počela gradnja zatvorenog plivališta i višenamjenske dvorane, da su izgrađeni stanovi iz POS-a, trajektno pristanište na Istarskoj obali i još niz infrastrukturnih zahvata.

Iako smo svjedoci da se u zadnje vrijeme u nekim medijima o Zadru pokušava stvoriti slika grada slučaja, a zanemaruju se uspješna dostignuća, to nas neće obeshrabiti, izjavila je gradonačelnica .

Svi objektivni pokazatelji govore da Zadar napreduje kao malo koji grad u državi i zato imamo razloga za ponos, zaključila je gradonačelnica Ana Lovrin na svečanoj sjednici Gradskog vijeća.

Nakon toga uručena su priznanja najuspješnijim pojedincima i ustanovama.

Nagradu grada Zadra za životno djelo dobili su profesori Zlata i Julije Derossi.

(Hina) ximar yvkn

Pročitajte više