svečanom sjednicom obilježen dan obrane zadra

Svečanom sjednicom zadarskog Gradskog vijeća, održanom pod nazivom "Sjednica sjećanja", obilježen je Dan obrane grada. L

Predsjednik Gradskog vijeća Davor Aras podsjetio je nazočne na vrijeme od prije 12 godina kada je okupacijska srpska vojska danima iz svog raspoloživog oružja napadala Zadar.

Prvih sedam dana mjeseca listopada tjedan je slavne obrane Krševanova grada i početak krvavog i surovog rata, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Davor Aras i podsjetio da su tih dana u Zadru poginule 42 osobe.

Zadranima je i danas neshvatljivo kada čuju da se o generalu Gotovini govori s negativnim konotacijama jer on je svoju dužnost obrane domovine odradio na najbolji mogući način, primijetio je Aras.

"Neka ga dragi Bog čuva, a tužiteljstvu u Haagu neka prosvijetli pamet jer je general Gotovina radio ono što su i francuski generali radili kada su oslobađali svoju Francusku od Hitlerovih Nijemaca", rekao je Aras nakon čega se gradskom vijećnicom prolomio pljesak.

Sjednici su, uz gradske vijećnike, bili nazočni brojni gosti, među kojima dvojica zadarskih nadbiskupa msgr. Ivan Prenđa i msgr. Marijan Oblak, te zadarski župan Šime Prtenjača.

Pročitajte više