Svečanošću u Zagrebu završeni susreti gimnazijalaca iz tri zemlje

Na kraju zagrebačkog susreta, večeras je na svečanosti u XVIII. gimnaziji u Zagrebu predstavljen cjelokupni program susreta učenika gimnazija iz Zagreba, Mainza i Dijona održanih u tri grada. L

Susreti su počeli prošle godine u Mainzu i Dijonu, gdje su po 25 učenika iz sva tri grada obrađivali temu "Lice grada". U ožujku ove godine 15 francuskih i 15 hrvatskih učenika putovalo je u Mainz, gdje su se bavili temom demokracije. Susreti su završili posjetom Hrvatskoj i temom "Turizam u Zagrebu". Osim Zagreba, francuski i njemački učenici su sa svojim zagrebačkim kolegama i prijateljima posjetili Zadar i Plitvice.

Ovakvi programi imaju za cilj povezivanje mladih Europe, rečeno je na večerašnjoj svečanosti, kojoj su nazočni bili đaci i profesori triju gimnazija.

Gimnazijalci iz tri grada izveli su večeras skeč pod nazivom "Koja kuhinja", u kome su pokazali kako se služe, ili manje služe, maternjim jezicima svojih kolega iz drugih zemalja.

Francuski veleposlanik u Zagrebu Francis Bellanger uručio je na večerašnjoj svečanosti bivšem ravnatelju XVIII. gimnazije prof. Hrvoju Vidoviću visoko francusko odličje Akademsku palmu za dostignuća na području obrazovanja.

On je istaknuo Vidovićev doprinos izučavanju francuskog i njemačkog jezika, kulture i književnosti na dvojezičnim odjelima u XVIII. gimnaziji na kojima se nastava, osim na hrvatskom, održava i na francuskom odnosno njemačkom jeziku.

(Hina) xta yjn

Pročitajte više