Svečanost za umirovljene časnike hrvatske vojske

MINISTRICA obrane, Željka Antunović, u nazočnosti najviših dužnosnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH, upriličila je svečanost za nedavno umirovljene generale i admirale, te je visokim časnicima Oružanih snaga RH uručila prigodne darove, izvijestilo je večeras Ministarstvo obrane.

Ministrica Antunović zahvalila je svima na njihovoj požrtvovnosti i na znanju koje su ugradili u razvoj hrvatskih Oružanih snaga, te naglasila kako se nada da se suradnja neće prekinuti ni nakon njihova umirovljenja.

´Vaša djelatna vojna služba je završena, no, to ne znači da mi i dalje ne možemo surađivati. Vi ste oni koji su gradili i izgradili Oružane snage Republike Hrvatske i na tome vam svima iskreno zahvaljujem´, kazala je, uz ostalo, ministrica obrane.

U ime umirovljenih i nagrađenih generala i visokih časnika Ministarstva obrane zahvalio se bivši načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, stožerni general Petar Stipetić.

´Odlazak ovolikog broja najviših časnika iz sustava obrane ne mora biti dramatičan. Iza nas ostaju ljudi koji će nastaviti naš rad, i nadam se, ustrojiti hrvatske Oružane snage u malu, ali sposobnu vojnu silu, na ponos narodu kojem smo mi služili i kojemu će oni nastaviti služiti. Naravno, ako će nas netko opet trebati mi ćemo se svi odazvati, baš kao što smo učinili i 1991. godine.´, rekao je general Stipetić.

Dvadesetak generala i admirala, te četrdesetak ostalih visokih časnika na dar je dobilo ručne satove.

Pročitajte više