Svećenik ispričao kako su ga džihadisti molili da im da savjete o seksu dok su ga mučili

Screenshot: YouTube

SVEĆENIKA Douglasa Bazija oteli su džihadisti al Qaide i danima mučili dok ga na kraju nisu pustili u zamjenu za otkupninu. Doglas Bazi otet je još krajem 2006. godine, a u zatočeništvu je proveo devet dana.

Bivši zatočenik islamista za britanski Express je ispričao da su ga teroristi, dok su ga mučili, pitali za savjete o seksu jer su mnogi od njih bili nesigurni po tom pitanju.

Iako su ga ostavili bez zubiju koje su izbili čekićima i bez obzira što su mu slomili nekoliko kostiju, svećenik je ispričao kako su mnogi od njih odavali nesigurnost te su mu se u tajnosti obraćali.

"Tijekom dana sam im bio duhovni otac. Pitali su me pitanja, privatna pitanja. Jedan od njih se požalio da mu je žena previše izbirljiva. Rekao sam mu da joj pokaže više ljubavi. Bilo je bizarno. Rekao sam mu kako mu dajem ljubavne savjete iako sam vezan u lance", ispričao je svećenik.

Douglas Bazi zarobljen je u studenom 2006. kad je otet od strane džihadista koji su imali uniformu iračke policije. Devet dana je bio zatvoren u malenom zahodu gdje je mučen.

"Kad sam stigao odveli su me vani i bacili na zemlju, imao sam puno krvi na licu. Jedan od njih udario me koljenom u lice i slomio mi nos. Onda su me odveli unutra i vezali u lance, tako sam proveo devet dana. Moja ćelija je bila maleni zahod. Drugog dana zarobljeništva su mi čekićem razbili zube. Jedan od njih mi je rekao da ništa ne brinem jer imam još dosta zubiju, a pred nama je cijela večer", prisjetio se svećenik.

"U jednom trenutku rekli su mi kako će mi odsjeći glavu i na njeno mjesto staviti glavu psa te to poslati mojoj rodbini", prisjeća se užasa Douglas.

Njegovi otmičari koristili policijska odijela i vozila te su bez problema prolazili kraj vojnih patrola. Rekli su mu da ga ne poznaju, ali su ga imali na listi te je to bio razlog otmice.

Kršćani koji žive na području Bliskog istoka česta su meta al Qaedinih i ISIS-ovih militanata, a do sada ih je na tisuće napustilo svoje domove iz straha za vlastiti život. Sirijski nadbiskup nedavno je upozorio da bi kršćanstvo s Bliskog istoka moglo u potpunosti nestati u roku od nekoliko godina, ukoliko se stvari ne promijene.

 

Pročitajte više