"Švicarski žigolo" koji je ucjenjivao suvlasnicu BMW-a osuđen na šest godina zatvora

SAMO četiri sata trebalo je Zemaljskom sudu u Muenchenuz da "švicarskog žigola" Helga Sgarbija osudi na šest godina zatvora jer je ucjenjivao veći broj žena, među kojima je i Susanne Klatten, suvlasnica BMW-a i najbogatija Njemica čija se imovina procjenjuje na 8 milijardi eura.

Sgarbi se na početku suđenja ispričao svojim žrtvama i kazao kako mu je žao zbog svega što je napravio, ali to ga nije spasilo od zatvora. Sud je 44-godišnjeg žigola osudio zbog teške prijevare i pokušaja ucjene, s obzirom da je Sgarbi priznao kako je od žrtava ukupno izvukao 9,4 milijuna eura, od čega mu je samo Klatten platila čak sedam milijuna. Svojim je žrtvama Sgarbi "prodavao" priču kako je skrivio prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđena kćer jednog mafijaša koji zbog toga od njega traži velike svote novca.

No, u slučaju Susanne Klatten otišao je i korak dalje. Žigolo je zaveo suvlasnicu BMW-a te je pokušao ucijeniti snimkom njihovih susreta u jednoj hotelskoj sobi. Od Klatten je Sgarbi najprije tražio 49 milijuna eura, da bi "ponudu" zatim spustio na 15, ali ona se ipak odlučila obratiti državnom odvjetništvu.

No, neke su stvari u cijelom slučaju i dalje ostale nerazjašnjene. Tako se u njemačkom tisku mogu pronaći informacije kako Sgarbi nije djelovao sam, već je bio član međunarodne bande prevaranata i ucjenjivača, a tu kriminalnu skupinu navodno predvodi jedan talijanski državljanin koji je policiji dobro poznat zbog čega se trenutno nalazi u istražnom zatvoru u svojoj domovini.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više