Tadićev ured demantirao Stanimirovića: Slučajem Purda trebaju se baviti tužiteljstva

URED srpskog predsjednika Borisa Tadića demantirao je izjavu predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića koji je rekao da mu je Tadić kazao kako Srbija neće inzistirati na izručenju Tihomira Purde, ako je jedini dokaz iznuđen u zatvoru.

Tadićev ured je ponovio ranije kazani stav da Purdin i druge slične slučajeve trebaju razmatrati nadležna ministarstva i tužiteljstva Srbije i Hrvatske uz poštivanje pravnog sustava obje države. "Svi drugi prepričani stavovi su netočne interpretacije", stoji u priopćenju iz Ureda predsjednika Srbije, piše B92.

"Srbija neće inzistirati na tome predmetu, ako se temelji na iznuđenim dokazima"

Stanimirović je kazao da ga je Tadić u neslužbenom razgovoru pitao o političkoj situaciji u Hrvatskoj zbog slučaja Purda, a predsjednik SDSS-a mu je rekao da je ona radikalizirana brojnim prosvjedima i peticijama. "On mi je rekao da Srbija neće inzistirati na tom predmetu, ako nema drugih dokaza osim onih koji su iznuđeni ili dobiveni dok je Purda bio u zatvorima", kazao je Stanimirović.

Tadićev ured je istaknuo danas da je predsjednik Srbije svoj stav o slučaju Purda 10. siječnja u telefonskom razgovoru rekao hrvatskoj premijerki Jadranki Kosor i da se taj stav nije promijenio. Purda je 5. siječnja, zbog srpske tjeralice, uhićen u BiH, a jučer mu je na maksimalnih šest mjeseci produžen ekstradicijski pritvor. U Srbiji je optužen za ratni zločin u Vukovaru 1991. godine.

Pročitajte više