Tajni sastanak: Je li prodaja Mercatora Agrokoru već dogovorena?

POSLOVNI slovenski dnevnik Finance tvrdi kako su početkom tjedna iz dva vrlo pouzdana izvora dobili informaciju da su se tri najveća dioničara Mercatora sastala s čelnicima Agrokora, sastanak je demantiran, no sinoć im je treći izvor u kojega, kako navode u tekstu, imaju puno povjerenje rekao da je sastanka bilo te su se odlučili ipak objaviti priču.

Finance tvrdi kako su iz Agrokora prvo dobili potvrdu da je bilo "kontakata" s dioničarima Mercatora, no nekoliko minuta kasnije rekli su im drugačije.

Naime, Ivan Crnjac, član Uprave Agrokora poslovnom dnevniku rekao je, tvrde, kako sastanka nije bilo ali da je Agrokor bio u kontaktu s najvećim dioničarima Mercatora, među kojima su NLB i Pivovarna Laško. No, telefonska veza se prekinula, a deset minuta kasnije sam Crnjac javio redakciji Financa i ispalio: "Ako smo se slučajno krivo razumjeli: nije bilo nikakvog sastanka niti se o prodaji Mercatora nismo dogovarali preko posrednika"

Dušan Zorko, šef Pivovarne Laško, kazao je listu kako ne zna za bilo kakav sastanak, te da Todorića nije vidio nekoliko godina. Predsjednik Uprave NLB, koji prodaje 10,75 posto dionica Mercatora, Božo Jašović također je demantirao održavanje sastanka. France Arhar, šef slovenskog dijela Unicredit banke također je listu rekao kako ne zna ništa o sastanku, ali niti o onome što se eventualno događa u Milanu (Todorić je prema pisanju slovenskog Dnevnika u Milanu dogovarao kupnju Mercatora, op.a.)

Na kraju teksta u Financu pojašnjavaju kako su se na objavu priče o sastanku kojega svi demantiraju odlučili iz razloga što vjeruju svojim izvorima koji su se dosad pokazali vjerodostojnima, te da je pri svakoj prodaji Mercatora "u zraku bilo puno laži".

Pročitajte više