Talibani upozoravaju: Nastavit ćemo s otmicama

"NASTAVIT ćemo s otmicama stranaca u Afganistanu", izjavio je danas glasnogovornik talibana, a prenio AP.

Njegova izjava došla je u tijeku opskrbljivanja oboljelih taoca medicinskom pomoći iz zraka. Afganistanski doktor poslao je u provinciju Ghazni lijekova, vitamina i paketa prve pomoći u vrijednosti od dvije tisuće dolara.

"Životi ovih taoca su u rukama afganistanskog predsjednika Karzaia, te američkog Georgea Busha", izjavio je Qari Yousef Ahmadi, čovjek koji se predstavlja kao glasnogovornik otmičara.
Predsjednici Karzai i Bush u dvodnevnim su pregovorima u Camp Davidu. "Karzai i Bush imaju odgovornost za sve što se dogodi južnokorejskim taocima", dodao je Ahmadi.

Afganistanski predsjednik u jučerašnjem intervjuu izjavio je pak kako afganistanska vlada radi na oslobađanju taoca, ali i dalje ne želi ispuniti zahtjeve za oslobađanje zatočenih talibana u zamjenu za živote taoca, djelomično i zbog straha kako bi takav postupak samo ohrabrio pobunjenike na nove otmice.

Očito je njegov strah opravdan, što svjedoče i izjave Qari Yousef Ahmadija. "Što god učinila kabulska administracija, mi ćemo nastaviti s provjerenim metodama otimanja stranaca u Afganistanu", izjavio je Ahmadi.

Podsjetimo, talibani su južnokorejske taoce zarobili 19. srpnja i otada se vode teški pregovori za oslobađanje njih 21, koliko ih je preostalo.

Ma.N.

Pročitajte više