TALIJANSKA DRAMA U RIJECI PREDSTAVILA PROGRAM SEZONE

Talijanska drama riječkog HNK Ivana pl. Zajca kazališnu će sezonu započeti premijernom predstvom za djecu "1001 noć" autora i režisera Giorgia Amodea 13. listopada, izvijestila je na današnjoj konferenciji za novinstvo ravnateljica Talijanske drame Laura Marchig.

Početak sezone obilježit će, najavila je Marchig, i autorska večer glumice Elvie Nacinovich koja je prošle godine proslavila 30. godina umjetničkog rada. U toj predstavi Nacinovich će pjevati, recitirati, odnosno, kako je rekla ravnateljica, jednostavno pokušati zabaviti publiku. Obje ove predstave, nakon premijera u Rijeci, krenut će na turneje po Istri, slovenskom primorju i kvarnerskim otocima.

Marchig je istaknula da je osnovna zadaća ove sezone povratak gledateljstva, prvenstveno iz redova talijanske nacionalne manjine, na predstave Talijanske drame.

S ciljem povećanja broja pretplatnika uvedena je nagradna igra za pretplatnike, u suradnji s izdavačkom kućom za izdanja na talijanskom jeziku iz Rijeke "Edit". Glavna je nagrada putovanje s ansamblom na turneju po kvarnerskim otocima, a tu su još i digitalni fotoaparati, knjige i slično.

Marchig i predsjednik Upravnog vijeća "Edita" Silvio Forza istaknuli su da ta suradnja može biti primjer i drugim institucijama talijanske nacionalne manjine s ciljem aktiviranja pripadnika te manjine.

(Hina) xdsil ydd

Pročitajte više