Tamara Obrovac nastupit će na 3. festivalu Strictly mundial u Marseillesu

U Marseillesu će se od 26. veljače do 1. ožujka održati Treći festival Strictly Mundial u tijeku kojega će se susresti vodeći glazbeni profesionalci svijeta umjetnici, glazbenici, direktori festivala, distributeri, izdavačke kuće, agenti i menadžeri.

Hrvatska pjevačica i instrumentalistica Tamara Obrovac pozvana je kao jedina umjetnica iz Hrvatske da održi koncert na tom festivalu, što joj omogućava predstavljanje novoga albuma ´Sve pasiva´, promoviranog 15. veljače u Nuernbergu, izvijestio je zagrebački Cantus, koji se bavi predstavljanjem hrvatske umjetnosti i kulture u inozemstvu.

Zagrebačka koncertna promocija novog albuma ´Sve pasiva´ Tamare Obrovac i Transhistria Ensemblea bit će 19. veljače u ZeKaeM-u. To je četvrti CD (12 skladbi) Tamare Obrovac, koja je, nakon uspjeha s albumom Transhistria, uspješno organizirala Istraetnojazz festival, održala više koncerta u zemlji i inozemstvu te skladala glazbu za predstave.

Organizator festivala Strictly Mundial, u sklopu kojega će biti postavljeno 200 štandova, održano 50 koncerata u koncertnoj dvorani Docks des Suds i po cijelom gradu, održane konferencije i izložbe vizualnih umjetnosti, Europski je forum svjetskih glazbenih festivala (EFWMF).

To je neprofitna udruga osnovana 1991. Povezuje nezavisne festivale koji dijele ideju da svijet čini mnoštvo raznovrsnih lokalnih tradicija i glazbe, svaka u različitom kontekstu, ali iste vrijednosti.

Ima 43 člana i 8 pridruženih članova iz 20 zemalja. Temelj udruge čine povjerenje, tolerancija i uzajamno razumijevanje među članovima te je kao takva otvorena svim europskim festivalima koji dijele svjetski ili međunarodni pristup umjetnosti i predstavljaju tradicionalnu, etničku, narodnu i izvornu glazbu.

Pročitajte više