Žena za vrijeme pokolja prošla policijsku kontrolu pa je ubijena?

Foto: EPA

POLICIJA je Cetinjaninu Nenadu Neni Kaluđeroviću, koji je jučer u svojstvu građanina saslušan u Višem državnom tužiteljstvu, oduzela pištolj.

On je saslušan povodom tragedije na Cetinju, u kojoj je Vuk Borilović usmrtio deset osoba prije nego što je ubijen, a Kaluđerovića su dovodili u vezu s njegovom likvidacijom.

Srđan Korać, načelnik stanice kriminalističke policije za suzbijanje krvnih delikata u Centru sigurnosti Podgorica, kazao je u Bojama jutra na TV-u Vijesti da se saslušavaju svjedoci, kao i da će se obaviti veći broj vještačenja u Kliničkom centru.

Trenutno se čeka balistički nalaz. "Očevid je u tijeku, po nalogu tužitelja bit će proveden velik broj vještačenja... Utvrdit će se tko je sve bio prisutan na licu mjesta, njihova uloga, izuzet će se materijalni tragovi", naveo je Korać, prenose crnogorske Vijesti.

Strah od krvne osvete

Rekao je da je porodica Borilovića na sigurnom i da nadležni nemaju "informacije koje ukazuju da će biti krvne osvete".

Poručio je da će se poduzeti sve mjere i radnje da ta porodica bude sigurna, naglasivši da njeni članovi ne mogu biti odgovorni za počinjeni zločin.

"Očekujem da to razumiju svi građani Cetinja i porodice oštećenih. Svi razumijemo njihovu tugu i bol, ali moramo biti razumni i svjesni da oni nisu odgovorni za zločin", istaknuo je Korać.

Teške optužbe na račun policije

U međuvremenu pojavile su se teške optužbe na račun policije. Tako Pobjeda piše da je jedna žrtva ubijena pošto joj je policija dozvolila da prođe blokadu i tako se našla na meti pomahnitalog susjeda.

Tako svjedoče očevici tragedije.

"Kad je policija već bila na kritičnoj lokaciji i navodno je osigurala, kako nam to uporno tvrdi šef cetinjske policije Dalibor Šaban, jedan od očevidaca je vidio da jedna ženska osoba, s vrećicama u rukama, nesmetano ide ka svojoj kući u Medovini.

Policijski službenici je nisu zaustavili, nisu joj ograničili daljnje kretanje niti su je upozorili i tako je došla u zonu djelovanja oružja Borilovića. On je pucao u njenom pravcu i ubio ju je", prenio je Pobjedi svjedočenje očevica Cetinjanin Aleksandar Saša Zeković, inače koordinator Građanske inicijative "21. maj".

Primjera neadekvatnog osiguranja kritične lokacije, dodaje on, ima još i o tome će, kako je najavio, građani/očevici govoriti.

"Uprava policije intenzivno pokušava demantirati gotovo svaki navod o njenim propustima na Cetinju, pri čemu ne pruža nikakve dokaze za svoje tvrdnje. Filip Adžić i Zoran Brđanin, za sada, nisu reagirali na neoborive tvrdnje građanina koji je očevidac događaja, koji je pozvao policiju čak četiri puta kako bi ukazao što se događa na kritičnoj lokaciji", dodao je Zeković.

On je pozvao ministra unutarnjih poslova da "pažljivo presluša pozive s registrofona Dežurne službe policije i komunikaciju s radioveze".

Još jedna afera: Vrijeme dojave

I Anteni M jučer se javio svjedok tragedije na Cetinju i predao im ispis telefonskih poziva koji potvrđuje da je on u petak u 15 sati i 22 minute policiju obavijestio o pucnjavi.

Kako je prenio ovaj medij, Cetinjanin je policiji jasno kazao da se u neposrednoj blizini njegove kuće čuje pucnjava. Taj razgovor s dežurnim operaterom na broju 122 trajao je 26 sekundi. U 15:25 opet je zvao dežurnu službu i taj razgovor trajao je 16 sekundi. U tom razgovoru im je nedvosmisleno rekao da je u tijeku zločin.

Telefonski ispis, kako piše Antena M, demantira tvrdnje policije da je prvi poziv kojim su alarmirani stigao u 15 sati i 30 minuta te da je patrola policije bila na mjestu događaja tri minute poslije toga.

Pročitajte više

 

Pročitajte više