Teško ozlijedio ZET-ovog vozača udarivši ga metalnom cijevi po glavi

NEPOZNATI je napadač jučer nešto prije 21 sat napao vozača ZET-ovog autobusa na velikogoričkom području. Policijska uprava zagrebačka priopćila je da je krim obradom došla do podatka o tome kako bi u napad mogao biti umiješan 25-godišnji hrvatski državljanin.

Osumnjičenik je u navedeno vrijeme vozača na ugibalištu autobusne stanice u Sasima Šćitarjevskima zamolio da mu otvori vrata kako bi izašao iz autobusa, što je 40-godišnji vozač i učinio. Mladić je nakon toga, potpuno neočekivano, iz džepa izvadio metalnu cijev kojom je vozača udario po glavi u predjelu lijevog oka.

Napadač je nakon toga pobjegao, a vozač se uputio prema Velikoj Gorici u kojoj je pomoć potražio u Domu zdravlja. Nakon nužne liječničke pomoći vozač je prebačen u KBC Zagreb na Rebru u kojem navode kako je nakon primitka u bolnicu završio na odjelu intenzivne kirurgije.

Od dežurnog šefa smjene u velikogoričkom ZET-u Index doznaje kako napadnuti 40-godišnji vozač više od deset godina vozi autobuse na linijama velikogoričkog područja.

Na istoj liniji ranije se dogodilo već nekoliko napada na vozače, a obzirom da se radi o linijama koje u kasnim večernjim satima gotovo da nemaju putnika, vozači postaju laka meta putnika-napadača.

Iz ZET-a navode kako su u vozačevom autobusu bili vidljivi tragovi krvi, no detaljnije informacije o zadobivenim ozljedama u Rebru daju samo obitelji stradalog vozača.

Policija će nakon dovršene prekršajne obrade nad osumnjičenim 25-godišnjakom započeti kriminalističku obradu, s ciljem utvrđivanja elemenata kaznenog djela nasilničkog ponašanja opisanog u čl. 331. Kaznenog zakona.

I.K.

Pročitajte više