"THE PASSION OF THE CHRIST" PRVOG DANA ZARADIO IZMEĐU 15 I 20 MILIJUNA DOLARA

Kontroverzni film Mela Gibsona "The Passion of the Christ" (Pasija) koji je u srijedu premijerno prikazan u Sjedinjenim Državama, zaradio je između petnaest i dvadeset milijuna dolara već prvog dana prikazivanja.

Dakako, brojka je još jako daleko od rekordnih 43,6 milijuna dolara koliko je zaradio "Spiderman", ali već najavljuje da će Gibsonov film biti uspješniji od drugih filmskih ostvarenja s vjerskom tematikom, kao što su "Posljednje Kristovo iskušenje" i "Šifra: Omega", koji su za čitavo vrijeme prikazivanja zaradili "samo" 8,4 i 12,5 milijuna dolara.

Nakon izlaska iz kinodvorane, na dan Čiste srijede koja je za kršćane početak korizme, reakcije nije trebalo dugo čekati.

"Malo je grublji nego što sam očekivala", kazala je Kim Galbreath, 29-godišnjakinja koja je nakon završetka filma grcala u suzama. "Ima trenutaka u kojima kažete: ovo je previše, ali pitam se je li moguće da netko ne vjeruje nakon ovog filma", dodala je ona.

Film Mela Gibsona izazvao je skandal i prije premijere, jer su mu predbacivali da je stvorio antisemitsko djelo u kojemu su Židovi krivi za Isusovu smrt.

U Izraelu je jedan zastupnik u srijedu zatražio da se zabrani prikazivanje "Pasije" u domaćim kinodvoranama, nazvavši film "krvavom klevetom".

(Hina) xvrad ybnš

Pročitajte više