Todorić postaje suvlasnik Hajduka?

USVOJI li se u Saboru prijedlog Zakona o sportu, glavni sponzor Hajduka Ivica Todorić, vlasnik Agrokora, mogao bi s još većim kapitalom ući u splitski klub, pa i postati suvlasnik kluba, javlja Jutarnji list.

Poznato je kako je Hajduk u ovu sezonu ušao s velikim financijskim problemima, njihov glavni rival Dinamo svojom je kupovnom moći dominirao u prijelaznom roku kupivši dobar dio najboljih igrača.

No, kako piše Jutarnji list, usvoji li se Zakon o sportu u predloženom obliku, otvorit će se vrata za ulazak bogatih investitora u klub.

Ivica Todorić, vlanik Agrokora i trenutno najizdašniji Hajdukov sponzor (oko 700 00 eura po sezoni) mogao bi tako ući u splitski klub s puno bogatijom ponudom, što bi automatski značilo i puno veća prava u klubu.

Iako se zasad radi samo o glasinama, predsjednik Hajduka Branko Grgić otvoren je za sve opcije: "Pod nekim uvjetima je i to moguće. Zašto ne?"

Grgić, koji je dogovarao i sadašnji sponzorski ugovor Agrokora i Hajduka, dodao je kako još treba vidjeti pod kakvim bi se uvjetima ostvarila suradnja.

"Prema novom Zakonu o sportu takvo što bi bilo moguće." - dodao je Grgić.

U zadnjih se par dana puno govori o ubrzanom donošenju Hrvatskoj prijeko potrebnog Zakona o sportu, kojim bi između ostalog bile regulirane i porezne olakšice za ulagače u sport.

"Sigurno je da će privatni kapital moći ulaziti u klubove. Ali na temelju takvih ulaganja neće se moći postati vlasnikom, već će se dobivati upravljačka prava." - kazao je dopredsjednik Hajduka Mirko Klarić, pa dodao: "Prava će biti u ovisnosti o visini uloga; što veći ulog, tim veća i prava."

Pročitajte više