Tomašević zasad nema službenu pratnju: "Policija radi preventivne aktivnosti"

Screenshot: N1

ZAGREB je naš i Možemo predstavili su danas program Digitalnog grada.

Na konferenciji za medije govorili su gradonačelnički kandidat Tomislav Tomašević te članovi radne grupe za digitalni grad Nikola Plejić, Sarah Baron-Brljević i Tomislav Medak.

Digitalna transformacija je neizbježna, neophodna i nezaobilazna, a u tom smjeru ide u projekt Digitalni grad, rečeno je na konferenciji za novinare.

"Do sada korištenje digitalnih tehnologija je bilo vrlo loše ili gotovo nikakvo. Grad Zagreb nije hvatao korak s ostalim metropolama, a mi smatramo da je to bilo namjerno jer se moglo sakrivati poslovanje. Digitalne tehnologije omogućuju puno veću transparentnost poslovanja, a one se koriste i za optimizaciju mrežne tehnologije, primjerice vodne i prometne", rekao je Tomislav Tomašević, prenosi N1.

Tomašević zasad 

Budući da je novinar N1 televizije uočio policajce nedaleko Tomaševića, upitao ga je li dobio policijsku pratnju… i zašto.

"To morate pitati policiju, mi se time ne bavimo, za to postoje institucije. Postoji komunikacija između nas i policije o sigurnosnim rizicima, ali to morate pitati njih", kazao je.

Šef kampanje Možemo!: Riječ je o preventivnim aktivnostima

Pitali smo koordinatora kampanje platforme Možemo! Gordana Bosanca je li Tomašević zaista dobio policijsku pratnju.

"Kako smo dobili informaciju od Policijske uprave zagrebačke, riječ je o preventivnim opservacijskim aktivnostima tijekom kampanje", rekao je za Index Gordan Bosanac.

Božinović: Policija poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti

I šef Nacionalnog stožera Davor Božinović na dnevnoj presici dotaknuo se ovoga. Kratko je odgovorio na pitanje novinara o policijskoj pratnji.

"Impresioniran sam vašim interesom za epidemiološku situaciju, a na to pitanje mogu odgovoriti da policija poduzima i uvijek će poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pogotovo unutar svojih redoviti aktivnosti, odnosno zadaća", rekao je Božinović na presici Stožera.

Iz PU zagrebačke kratko su nam priopćili da "policija poduzima mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a unutar redovnih aktivnosti odnosno zadaća".

 

Pročitajte više