Tomčić: Osječko-baranjska županija je zapostavljena

PREDSJEDNIK Hrvatske seljačke stranke (HSS) Zlatko Tomčić izjavio je danas u Osijeku kako su Osječkobaranjska županija i Slavonija desetljećima zapostavljane te da država mora biti poštenija prema problemima toga područja.

Tijekom druženja s građanima, u sklopu predizborne kamapanje za prijevremene izbore za Županijsku skupštinu 18. siječnja, Tomčić je u razgovoru s novinarima kazao da se HSS i dalje zauzima za razvoj obrta, malog i srednjeg poduzetništva te poljoprivrede i prehrambene industrije.

"Zalažemo se za osnivanje poljoprivredno-poduzetničke banke na temeljima Gradske banke d.d. u stečaju, privatizaciju "Belja" te tražimo da država preuzme dio odgovornosti za razvoj ovoga dijela zemlje kroz velike nacionalne projekte, poput koridora 5C i nacionalnog projekta natapanja", rekao je, uz ostalo, Tomčić.

Dodao je kako HSS nije zadovoljan postignućem na nedavnim parlamentarnim izborima, ocijenivši da će "županijski izbori pokazati pozitivan trend".

Nositelj HSS-ove liste Zvonko Ibriks ocijenio je da je stranka u kampanji motivirala birače i upoznala ih s planovima iz izbornog programa na provedbi kojih će inzistirati.

Govoreći o mogućim poslijeizbornim koalicijama, Ibriks je istaknuo kako je HSS "otvoren prema svim strankama, ali da sve ovisi o ljudima koje će druge stranke kandidirati za izvršnu vlast".

(Hina) ivuč mć

Pročitajte više