Tomčić: Predviđeni rast BDP-a od samo 3,2 posto neprihvatljiv

PREDSJEDNIK HSS-a Zlatko Tomčić danas je neprihvatljivima i neobjašnjivima ocijenio Vladina predviđanja o rastu BDP-a u ovoj godini za svega 3,2 posto.

"Deklarirati vlastitu nesigurnost i stav o mogućnostima hrvatskog gospodarstva na razini od samo 3,2 posto naprosto je neprihvatljivo i ne mogu protumačiti iz kojeg je razloga Vlada predložila tako nisku stopu rasta", rekao je Tomčić na konferenciji za novinare.

Ističući da zastupnici još nisu iz Vlade dobili cjelovit prijedlog državnog proračuna za 2004. te da ga stoga ne može komentirati, Tomčić se osvrnuo na medijska izvješća sa sjednice na kojoj je Vlada donijela prijedlog proračuna.

Podsjetio je da je stopa rasta u prošloj godini bila 5,2 posto, da je 2002. bila vrlo blizu tome, a da je prošla vlada 2000. startala sa stopom rasta BDP-a od minus 0,9 posto.

Ponovio je stav HSS-a da Hrvatska sa svojim resursima, s pametno i koncentrirano vođenom integralnom nacionalnom ekonomijom, u roku dvije godine može doseći stopu rasta od osam do devet posto.

"Ovaj vakuum koji je nastao u funkcioniranju Vlade, posebno na gospodarskom planu, za nas je neobjašnjiv i neprihvatljiv. Ako je točna informacija o rastu od samo 3,2 posto onda ćemo biti vrlo rezervirani prema takvom konceptu državnog proračuna", kazao je Tomčić.

Pročitajte više