Torcida i Kohorta planirale u Mostar? Policija BiH: Htjeli su doći izazvati nerede

Foto: PIXSELL/Ivo Cagalj, Davor Javorovic

MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona je poslao službeni dopis Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine da spriječi eventualni dolazak navijača Osijeka i Hajduka u BiH.

"Spremao se dolazak po tri autobusa iz Slavonije i Dalmacije"

Prema njihovim saznanjima, spremao se dolazak po tri autobusa iz Slavonije i Dalmacije koji su za cilj imali sudjelovanje na godišnjici proslave navijačke grupe Ultrasi iz Mostara koja je planirana za danas, piše Klix.

Također, za cilj su imali izazivanje nereda s navijačima mostarskog Veleža Red Armyjem koji su prije nekoliko dana oduzeli transparente najvećim rivalima.

"Uprava policije MUP-a HNK raspolaže pouzdanom operativnom informacijom o mogućnosti organiziranog dolaska tri autobusa navijača iz Slavonije (Osijeka) i tri autobusa navijača iz Dalmacije. Isti imaju za cilj sudjelovanje na godišnjici proslave navijačke grupe Ultrasi iz Mostara koja je planirana 10. travnja 2024. godine.

Policija: Cilj im je bio izazvati nerede s navijačima mostarskog Veleža

Također, raspolažemo pouzdanim informacijama da isti imaju za cilj izazivanje nereda u kontekstu zadnjih zbivanja na području Hercegovačko-neretvanske županije kantona gdje je 8. i 9. travnja 2024. godine došlo do fizičkih sukoba između Ultrasa i Red Armyja.

Traži se od Granične policije BiH da poduzme mjere i radnje iz svoje nadležnosti te da na temelju ove informacije zabrani organizirani ulazak navijačkih grupa u BiH, a ako je njihov ulazak već registriran, da žurno izvijeste nas i ostale županijske-kantonalne MUP-ove na ruti kretanja prema Mostaru o vremenu i mjestu njihovog ulaska u BiH kako bismo mogli poduzeti pravovremene mjere i radnje iz svoje nadležnosti", navodi se u priopćenju MUP-a.

Sve ovo je uvod u veliki mostarski derbi koji je na rasporedu u subotu u 16 sati.

Pročitajte više