Trakošćan: Počela škola medijske kulture

U ORGANIZACIJI Ministarstva prosvjete i športa i Hrvatskog filmskog saveza, danas je u Trakošćanu počela 5. škola medijske kulture.

U radu Škole, koja će trajati do 3. rujna, sudjelovat će 148 polaznika, što je najveći broj u dosadašnjih pet godina, rekla je voditeljica Škole Vera Robić-Škarica.

Od ove godine provodi se novi, treći seminarski program s dodatnim specijaliziranim predmetima te radionice TV reportaže (koju vodi Damir Čučić), i filmskog scenarija (vodi Goran Tribuson), napomenula je Robić-Škarica.

Seminarske i radioničke programe vode stručnjaci s područja filmske, televizijske i medijske kulture, te pedagozi. Među ostalima, Ante Peterlić (predsjednik Savjeta Škole), Ivo Škrabalo, Zora Tadić i Hrvoje Turković. Posebni gost Škole je ekipa filma "Ispod crte" Petra Krelje.

Prvi seminarski program daje temeljna znanja i namijenjen je nastavnicima koji ta znanja nisu mogli steći u okviru svog studija ili ih trebaju utvrditi. Drugi i treći seminarski programi pružaju dodatna specijalizirana znanja.

Prva radionica (za voditelje filmskih i video družina) bavi se igranim, dokumentarnim i animiranim filmom te TV-reportažom, a druga video-snimanjima, video montažom i scenarijem.

Svake večeri održavaju se projekcije filmskih klasika koje idući dan prate diskusije. Kao popratna literatura Škole objavljen je posebni broj časopisa "Zapis", s tekstovima predavača.

Škola se zatvara 3. rujna prezentacijom videoradova nastalih u radionicama i podjelom diploma polaznicima.

Pročitajte više