Tri nesreće s pješacima: Dijete prošlo s lakšim ozljedama, djevojka teško ozlijeđena

JUČER su na području Policijske uprave primorsko-goranske stradala 3 pješaka. U Opatiji, u Ulici Maršala Tita oko podneva, 23-godišnja vozačica iz okolice Opatije upravljala je "Mazdom 2" riječkih registarskih oznaka te se kretala u smjeru Lovrana. Dolaskom kod kućnog broja 80 približavala se obilježenom pješačkom prijelazu prevelikom brzinom da bi se na vrijeme zaustavila i propustila pješake. Tako je prednjim dijelom vozila udarila 70-godišnjakinju iz Opatije, koja je zadobila lakše tjelesne ozljede, priopćili su iz policije.

Policijsku postaju Rab oko 14 sati izvijestio je Dom zdravlja Rab da se dogodila prometna nesreća, u kojoj je stradalo dijete. Očevidom je utvrđeno da je 43-godišnjakinja iz Banjola upravljala "Renaultom Twingo" riječkih tablica krećući se Ulicom kapetana Dominisa u mjestu Banjol iz smjera sjevera prema jugu. U jednom trenutku dijete je započelo pretrčavati cestu. U naletu "Renaulta" dijete je srećom zadobilo samo lakše ozljede.

Teško ozlijeđena 21-godišnjakinja iz Krka

Oko 19 sati u Vukovarskoj ulici u Rijeci 57-godišnja vozačica iz Omišlja upravljala je "Peugeotom 206" krećući se prema centru Rijeke. Dolaskom kod kućnog broja 87 nije se približavala obilježenom pješačkom prijelazu s dovoljno opreza prema pješacima koji su prelazili kolnik, tako da je udarila 21-godišnju pješakinju iz Krka. Pješakinja je vozilom hitne pomoći prebačena na HMT Sušak, gdje je utvrđeno kako je zadobila teške tjelesne ozljede.

Pročitajte više