TRNAVA: KARDINAL BOZANIĆ NA SASTANKU S BISKUPIMA ZAGREBAČKE METROPOLIJE

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić održao je danas u samostanu sestara Svetog Križa u Trnavi radni susret s biskupima Hrvatskoslavonske crkvene pokrajine (Zagrebačke metropolije), na kojem je glavna tema bila djelovanje Međubiskupijskog suda u Zagrebu.

Taj crkveni sud rješava sudska pitanja koja se odnose na Crkvu i na crkvene prilike, a uglavnom, kako je rekao novinarima prije početka sastanka, bavi se ispitivanjem valjanosti nekih ženidaba.L

Izvješće o radu Međubiskupijskog suda podnio je sudski vikar Zvonimir Kurečić.

Kardinal Bozanić je prije početka radnog dijela iurazio zadovoljstvo što "danas boravi u Slavoniji i što je na putu do Trnave mogao vidjeti kako je zemlja u Slavoniji posebna". Naklonjena je čovjeku i žao mi je kad vidim da nije "u svim dijelovima obrađena", rekao je, dodavši kako društvo treba pomoći ljudima koji žele ostati na zemlji i obrađivati ju da mogu živjeti dostojanstveno.

Đakovački i srijemski biskup Marin Srakić je prije početka sjednice izvijestio kako je ovo "godina svetih srijemskih mučenika" te da će se središnja proslava održati 25. i 26. listopada u Srijemskoj Mitrovici, kad će euharistijsko slavlje predvoditi milanski nadbiskup kardinal Dionigi Tettamanzi.

Današnjem sastanku u Trnavi nazočili su i biskupi Antun Škvorčević, Slavomir Miklovš, Josip Mrzljak, Marko Culej, Vlado Košić te pomoćni đakovački i srijemski biskupi Đuro Gašparović i Đuro Hranić.

(Hina) xvs ymc

Pročitajte više