Trump kaže da je Obama bio u "dosluhu" glede Rusije, ali nije pružio dokaze

Foto: FAH

AMERIČKI predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je zatražio da se istražitelji ispričaju zbog istrage o navodnom upletanju Rusije i mogućem dosluhu s njegovom izbornom kampanjom 2016., optuživši prethodnika Baracka Obamu da je bio u "dosluhu i opstruirao", ali za to nije pružio dokaze. 

Posebni savjetnik Ministarstva pravosuđa Robert Mueller, uz nekoliko kongresnih odbora, istražuje navode američkih obavještajnih agencija da je Rusija upotrijebila kibernetičke napade i lažne medijske vijesti kako bi pomogla Republikancu Trumpu protiv suparnice iz Demokratske stranke Hillary Clinton.

"Razlog zašto predsjednik Obama nije učinio NIŠTA glede Rusije, nakon što ga je CIA obavijestila o miješanju, je to što je očekivao da će Clinton pobijediti...pa nije želio 'ljuljati čamac'. Nije se 'zagrcnuo', bio je u dosluhu ili je opstruirao, a to nije pomoglo demokratima niti nepoštenoj Hillary", napisao je na Twitteru.

Rusija je zanijekala upletanje u izbore, a Trump je opetovano nazivao istragu lovom na vještice.

U intervjuu za Fox News u nedjelju Trump je rekao kako je doznao da je Obama znao o ruskom pitanju mnogo prije izbora, ali da "nije oko toga ništa učinio".

Jedan je dužnosnik iz Obamine Bijele kuće, uz uvjet da ostane neimenovan, odbacio Trumpovu kritiku i napomenuo da je Obama pitanje miješanja postavio izravno ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Pročitajte više