Tržište logističkih rješenja vrijedno 14 milijuna dolara

TRŽIŠTE logističkih rješenja u Hrvatskoj prošle je godine dosegnulo vrijednost od 14 milijuna dolara, što je u odnosu na rezultate iz 2003. godine porast od preko 15 posto. To tržište uključuje vrijednost isporuka softverskih licenci aplikacija za upravljanjem lanca nabave (samostalna rješenja, logistički moduli u ERP rješenjima, mobilni prodajni informacijski sustavi) i dijela GIS alata vezanih uz optimizaciju transportnih troškova, hardverske komponente, odnosno specijalizirane uređaje kao što su bar-code čitači i pisači, POS printeri, ručna računala/ terminali, RFID uređaji, sustavi za izvagu i etiketiranje te IT usluge vezane uz projektiranje, implementaciju, održavanje i upravljanje logističkih sustava i uz to vezanu edukaciju i trening.

Rečeno je to danas na otvaranju konferencije pod nazivom Logistic Solutions, koja se u organizaciji analitičke kuće IDC Adriatics održavala u zagrebačkom hotelu Regent Esplanade.

"Zabilježeni porast u ovome segmentu znatno je veći od povećanja ukupnog IT tržišta i ukazuje na povećane potrebe za rješenjima koja doprinose povečanju učinkovitosti poslovanja i profita u industriji u kojoj se kompetitivni pritisci sve izraženiji", izjavio je Boris Žitnik, direktor analitičke kuće IDC Adriatics prigodom otvorenja konferencije.

Žitnikov iskaz ponajbolje potvrđuje činjenica izuzetnog interesa za ovu konferenciju koja je i ove godine nadmašila očekivanja organizatora, okupivši više od 200 uzvanika koji su sudjelovali u razmjeni znanja i iskustava na području logističkih rješenja.

Tema ovogodišnje Logistic Solutions konferencije, inače već druge po redu, bila je kako automatizirati skladišno poslovanje i upravljanje transportom robe i materijala, odnosno, kako optimizirati troškove vezane uz logistiku.

Svoja rješenja i projekte koji su već u primjeni predstavili su dobavljači na području rješenja upravljanja skladišnim poslovanjem i transportom robe i materijala, tvrtke Siemens, Špica Sustavi, SAP, Spin informatica, Info-Kod, Info Opus, Aldata Solutions, MaRCo-Zagreb, Salomon Automation, Input, Gisdata, N-LAB te Server Mark i Git.

Pročitajte više