Turci pretukli vlasnika stranice koja je slavila plasman Švicarske na SP

MUŠKARCA koji je pokrenuo Internet stranicu nakon što se Švicarska u utakmicama doigravanja protiv Turske plasirala na Svjetsko prvenstvo brutalno su pretukla petorica Turaka i naredila mu da prestane s radom.

Na stranicama Danke Schweiz pretučeni je muškarac napisao kako su ga sinoć posjetila petorica Turaka i zaprijetila mu da prestane s radom.

"Rezultat njihova posjeta je polomljen nos, tri polomljena rebra, masnice i uništen stan." - piše autor na sada već bivšim stranicama.

Nakon noći provedene u bolnici napadnuti muškarac je podigao tužbu protiv nepoznatih počinitelja.

On smatra kako si Njemačka ne čini uslugu s imigracijskom politikom, obrazlažući da ako se normalni građani moraju bojati izraziti vlastito mišljenje, onda Njemačka više nije konstitucijska država.

"Činjenice su još fatalnije ukoliko se radi o igri koja se zove nogomet." - piše autor.

Podsjetimo, u tunelu stadiona Sukru Saracoglu u Istanbulu nakon završetka dvoboja dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Turske i Švicarske dogodila se tučnjava.

Sepp Blatter, predsjednik FIFA-e i sam Švicarac, najavio je oštre sankcije za Tursku, a moglo bi se dogoditi da im bude zabranjen nastup u kvalifikacijama za sljedeće SP.

Nedavno je švicarski reprezentativac Benjamin Huggel, kojeg Turci optužuju da je započeo tučnjavu, na e-mail dobio preko 4000 poruka, među kojima i nekoliko otvorenih prijetnji smrću.

O posljednjem slučaju će biti obaviještena FIFA te najvjerojatnije i osobe koje su nadležne za pregovore o priključenju Turske u EU.  

Pročitajte više