Tužitelji za krijumčara droge u Indoneziji tražili zatvor, sudac rekao "smrt"

Screenshot: YouTube/CNEWS

PREMDA su tužitelji zatražili 20-godišnju zatvorsku kaznu, Francuz Felix Dorfin (35) osuđen je na smrt zbog krijumčarenja droge, javlja BBC.

Uhićen je u rujnu prošle godine u zračnoj luci otoka Lombok nakon što je doletio iz Singapura, a optužen je za krijumčarenje nekoliko kilograma raznih droga na taj indonezijski otok. Policija je u njegovom putnom kovčegu pronašla oko 3 kilograma droge, uključujući ecstasy i amfetamine.

Najstroži zakoni na svijetu

Indonezija ima neke od najstrožih zakona o preprodaji droge na svijetu, uključujući i smrtnu kaznu za one koji počine to kazneno djelo.

Dorfin planira uložiti žalbu na izrečenu kaznu, rekao je njegov odvjetnik.

Tužitelji su predložili zatvorsku kaznu od 20 godina i novčanu kaznu od 700.000 dolara, no sudac se odlučio za strožu sankciju.

Bježao iz zatvora

U prilog takvoj odluci suca išla je i činjenica da je Dorfin ranije ove godine pobjegao iz indonezijskog zatvora tako što je prerezao rešetke na prozoru ćelije i spustio se pomoću užeta koje je napravio od zastora.

Ubrzo je uhićen dok se skrivao u šumskom predjelu na sjeveru otoka. Navodno mu je pri bijegu pomogla policajka kojoj je ponudio određenu količinu novca. Ona je također uhićena.

Pročitajte više