Tužiteljstvo se protivi "razbijanju" Miloševićeva suđenja

HAŠKO tužiteljstvo protivi se mogućnosti razdvajanja optužnice protiv Slobodna Miloševića na nekoliko dijelova, što bi otvorilo mogućnost vođenja odvojenih postupaka protiv bivšeg jugoslavenskog predsjednika, optuženog za zločine počinjene u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu, objavio je u srijedu Haški sud.

Istoj su se mogućnosti usprotivili i i Miloševićevi pravni savjetnici (amici curiae),

Sudsko vijeće, koje vodi suđenje Miloševiću, naime, razmatra mjere kojima bi moglo osigurati dovršetak suđenja koje se sve češće prekida zbog Miloševićeva pogoršanog zdravstvenog stanja.

Tako je sudsko vijeće proteklog tjedna pozvalo strane u postupku da se izjasne o mogućnosti razbijanja postupka protiv Miloševića optuženog za zločine u Hrvatskoj, BiH i na Kosovu na nekoliko odvojenih suđenja.

Milošević je u lipnju trebao započeti iznošenje obrane, ali je početak toga dijela suđenja odgađan već nekoliko puta i trebao bi konačno krenuti krajem kolovoza.

Suci također razmatraju mogućnost nametanja Miloševiću, koji se sam zastupa, odvjetnika po službenoj dužnosti.

Miloševićevi pravni savjetnici objavili su da se i on protivi razdvajanju optužnice jer smatra da ima pravo odgovoriti na sve tvrdnje tužiteljstva iznesene u cjelovitom postupku.

Pročitajte više