Tužiteljstvo traži širenje istrage za bivšeg čelnika Uprave PIK-a Vrbovec

VELIKOGORIČKO tužiteljstvo podnijelo je zahtjev da se istraga protiv bivšeg predsjednika Uprave PIK-a Vrbovec Bojana Bevca proširi za još jedno kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, teško preko 300 tisuća kuna na štetu tog poduzeća, doznaje se danas u Državnom odvjetništvu.

Iako u Državnom odvjetništvu navode samo inicijale osumnjičenog, riječ je o Bojanu Bevcu, 55-godišnjem Slovencu, protiv kojega je Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici krajem siječnja podnijelo istražni zahtjev, pod optužbom da je, od 2001. do 2004. kada je predsjedavao Upravom PIK-a Vrbovec, gospodarskim zlouporabama to poduzeće oštetio za 17 milijuna kuna.

Zagrebački Županijski sud je u lipnju protiv njega pokrenuo istragu zbog zlouporabe položaja i ovlasti te dva kaznena djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Osumnjičen je da je novcem PIK-a Vrbovec plaćao rate kredita koje je podigao za svoju tvrtku Adria Menagement, te da je PIK-ovo ribogojilište kod Sinja, vrijedno oko 5,5 milijuna kuna, nezakonito prodao za manje od 19 tisuća kuna.

Velikogoričko tužiteljstvo traži da se tim kaznenim djelima pridoda još jedno - zlouporaba položaja i ovlasti kojom se Bevc tereti da je tijekom 2002. oštetio PIK Vrbovec za više od 300 tisuća kuna.

Bevc, koji živi u Sloveniji, odbacio je putem medija sve optužbe.

Pročitajte više