U Ateni seminar o ulozi EU u sprečavanju sukoba u jugoist. Europi

ZAMJENIK ministra vanjskih poslova Ivan Šimonović sudjelovat će u Ateni na seminaru o ulozi Europske unije u sprečavanju sukoba u jugoistočnoj Europi, priopćilo je u ponedjeljak Ministarstvo vanjskih poslova.

Seminar pod nazivom "Europska unija i sprečavanje sukoba: Pouke zapadnog Balkana" (EU Conflict Prevention: Lessons Learned from the Western Balkans) organizira grčko ministarstvo vanjskih poslova u suradnji s Helenskom zakladom za europsku i vanjsku politiku (ELIAMEP) te Centrom za demokraciju i pomirbu u jugoistočnoj Europi, navodi se u priopćenju.

Dvodnevni seminar otvorit će grčki ministar vanjskih poslova Georgios Papandreou, a očekuje se sudjelovanje vodećih političara iz regije i europskih stručnjaka za sprečavanje sukoba.

Kako se navodi u priopćenju, zamjenik ministra vanjskih poslova Ivan Šimonović govorit će na temu "Perspektiva članstva u EU kao doprinos sprečavanju sukoba".

Šimonović će se u utorak sastati i sa zamjenikom grčkog ministra vanjskih poslova zaduženim za EU Tassosom Giannitsisom s kojim će razmotriti odnose Hrvatske i Europske unije, stanje u regiji, te bilateralnu suradnju dviju država, navodi se u priopćenju.

(Hina) pp/zt sd

Pročitajte više