U Bagdadu poginula dvojica američkih vojnika i irački vozač

DVOJICA američkih vojnika, njihov vozač Iračanin i jedan Britanac u petak su ubijeni u Bagdadu, objavila je američka vojska.

Naoružani napadači s automatskim oružjem i ručnim bacačima napali su konvoj na glavnoj cesti koja vodi u zapadni Bagdad. Golem oblak crnoga dima vidljiv je iznad mjesta napada, javlja novinar. Ubijeni su jedan američki vojnik i irački vozač.

Drugi američki vojnik poginuo je u napadu bombama i lakim oružjem na Camp Cook, američku bazu u sjevernom dijelu Bagdada, objavila je vojska.

Ubijen je i jedan Britanac zaposlen u američkoj zaštitarskoj kompaniji, objavio je u petak Foreign Office. "U Iraku je ubijen jedan Britanac. Mogu potvrditi da se zove Michael Bloss", rekla je glasnogovornica Foreign Officea za Reuters.

Ovaj je tjedan najmanje 450 Iračana ubijeno i više od tisuću ranjeno u sukobima u Falluji, rekao je za Reuters ravnatelj glavne bolnice u tom gradu. Američki marinci prošli vikend pokrenuli su veliku akciju protiv gerilaca u tom gradu. U petak je američka vojska priopćila da je dogovorila privremenu obustavu ofenzivnih operacija u Falluji.

Pročitajte više