U Belišću kreće izgradnja uređaja za proizvodnju pitke vode

Ilustracija: PIXSELL

U BELIŠĆU je danas potpisan Ugovor za izgradnju uređaja za proizvodnju pitke vode vrijedan više od 20 milijuna kuna, čijom će provedbom stanovnici Valpova i Belišća do kraja 2023. imati kvalitetniju pitku vodu.

U ime naručitelja Ugovor je s tvrtkom Kolektor Sisteh potpisala Iva Matić, direktorica tvrtke Dvorac. Lidija Gavrić, direktorica tvrtke Hidrobel, rekla je kako je ugovoreno 94 posto vrijednosti projekta, gotovo 260 milijuna kuna, a do svibnja realizirano je nešto više od 90 milijuna kuna.

"Još ostaje za ugovoriti nabavu opreme i time će projekt biti zaokružen", istaknula je.

Vrijednost projekta je 271.578.968 kuna, od čega 189.561.114 kuna dolazi iz EU kohezijskog fonda. Ministarstvo zaštite okoliša i energetike sufinancira projekt u iznosu od 35.542.437 kuna, Hrvatske vode s 35.542.437, a tvrtka Dvorac u iznosu od 7.449.186 te Hidrobel s 3.483.794 kuna.

"Kvalitetnija pitka voda do kraja 2023."

"Izgradnjom uređaja za proizvodnju pitke vode u Belišću, građani Valpova i Belišća do kraja 2023. godine imat će kvalitetniju pitku vodu", rekla je Matić.

Previđena je izgradnja i rekonstrukcija više od 100 kilometara kolektora i tlačnih cjevovoda te izgradnja 15 i rekonstrukcija dvije crpne stanice. Projekt izravno doprinosi ostvarenju nacionalnih strateških ciljeva, ali i specifičnih ciljeva iz prioritetne osi 2 vezanim uz opskrbu pitkom vodom i pročišćavanjem otpadnih voda.

"Ovaj projekt za nas je izuzetno važan i pridajemo mu puno važnosti. Zadovoljni smo što suradnja između dva grada koji su nositelji ovog projekta, kao i između tvrtki Dvorac i Hidrobel odlično funkcionira", rekla je Ljerka Vučković, zamjenica gradonačelnika Belišća.

Tvrtka Dvorac nositelj je projekta, a uz tvrtku Hidrobel partneri na projektu su Valpovo i Belišće i općine Bizovac, Koška, Marijanci i Petrijevci. Završetak radova na projektu previđen je 2023. godine.

"Potpis ugovora je veliki korak ka završetku najvećeg projekta za Valpovštinu. Ovaj projekt sigurno će dati dodatan motiv i poticaj svima onima koji ovdje žele nastaviti dostojanstveno i bolje živjeti", rekao je gradonačelnik Valpova Matko Šutalo.

Pročitajte više