U BEOGRADU POČELA SVEČANA PROSLAVA SVJETSKOG DANA SLOBODE

U Beogradu je u nedjelju, u organizaciji UNESCOa i Nacionalne komisije za suradnju s tom organizacijom, počela središnja proslava Svjetskog dana slobode medija, u okviru koje se u beogradskom "Sava centru" održava međunarodna konferencija "Podrška medijima u područjima konflikta i zemljama u tranziciji".

Generalni direktor UNESCO-a Koichiro Matsuura, koji u Beograd dolazi u nedjelju navečer, na međunarodnoj konferenciji u ponedjeljak, 3. svibnja uručit će ovogodišnju svjetsku nagradu UNESCO-a za slobodu medija "Guillermo Cano" predstavniku kubanskog novinara i pjesnika Raula Rivera Castanede, koji od prošle godine izdržava 20-godišnju zatvorsku kaznu na Kubi.

Prvog dana svečanosti, u "Sava centru" je postavljena i izložba nagrađenih fotografija na natječaju svjetske fotografije za 2003. godinu (World Press Photo), na kojem je sudjelovalo 4.176 fotoreportera iz 124 zemlje sa 63.093 radova. Izložene su fotografije iz 20 kategorija, među kojima je i prvonagrađena fografija fotoreportera agencije FP Jeana-Marca Boujua.

U okviru svečanog obilježavanja Svjetskog dana slobode medija, u organizaciji misija UNESCO-a i OESS-a u Srbiji i Crnoj Gori, u utorak, 4. svibnja bit će održana i regionalna konferencija "Mediji u postkonfliktnim zemljama i zemljama u tranziciji".

(Hina) xttag ysb

Pročitajte više