U bombaškom napadu u Sjevernoj Irskoj ubijen policajac

BOMBAŠKI napad koji se jučer dogodio u Sjevernoj Irskoj za sobom je ostavio jednu žrtvu: mladog policajca katoličke vjeroispovijesti. Bomba je eksplodirala ispod automobila u gradu Omaghu i usmrtila 25-godišnjeg Ronana Kerra koji je nedavno postao dio sjevernoirske policije.

"Večeras, tragedija se vratila u Omagh. Nemam riječi kojima bih opisao užas ovih događaja, svoju zgroženost i bijes zbog jednog potraćenog života. Znam da te osjećaje dijele svi pošteni ljudi u Sjevernoj Irskoj, u Irskoj i u cijelom svijetu", rekao je novinarima na licu mjesta šef lokalne policije Matt Baggott.

"Ovaj odvratni zločin neće uspjeti narušiti mirnu i demokratsku budućnost kojoj su stanovnici Sjeverne Irske jasno predani. Moje misli i molitve su s njegovom obitelji, prijateljima i kolegama", komentirala je predsjednica Irske Mary McAleese.

Na bombaški se napad osvrnuo i prvi čovjek Katoličke crkve u Irskoj, kardinal Sean Brady, kazavši da je uvijek pogrešno namjerno uzeti nevini ljudski život. "Apeliram na počinitelje ovog užasnog dijela da shvate uzaludnost svoje akcije i prestanu s daljnjim terorističkim aktivnostima", kaže Brady.

Pročitajte više