U Brezovici dileri djeci nudili drogu?

U DOMU Alojzija Stepinca u Brezovici, osim što se nagađa da je došlo do seksualnog zlostavljanja maloljetnog retardiranog štićenika, bilo je i dilera koji su štićenicima nudili drogu.
  
Domar Mario Barlović, osoba koja je u pritvoru zbog optužbi za seksualno zlostavljanje štićenika doma, bio je u prijateljskim odnosima s francuskim državljaninom Regisom koji je morao napustiti Dom u Brezovici zbog sumnji da djeci nabavlja i dila drogu.

Kako piše Večernji list pritvoreni Barlović je nedavno bio u posjetu Regisu, što su potvrdili i njegovi susjedi: "Viđala sam Regisa u ovoj kući, ali ne znam ništa o njemu. Marija Barlovića poznajem, on radi u Caritasu i često je navraćao i zadržavao se: popravljao je ogradu tek dva dana prije no što je uhićen. Koliko sam ga upoznala, on je miran, fin i povučen čovjek."

Da su ravnateljice Caritasa i Doma Alojzija Stepinca znale za pedofilsku prošlost francuskog državljanina, potvrdila je njihova suradnica: "Znale su, ali nije ih baš bilo briga, njima je bilo svejedno dok god je prema vani situacija izgledala idealno.”

Francuski državljanin tek je par mjeseci radio kao volonter, a nakon toga je tražio da mu se daje novac:"Dobivao je 300 ili 400 kuna. Štedio je i nakon nekog vrmena kupio je svojoj štićenici D. glazbenu liniju."

Djelatnici i štićenici doma optužili su "volontera" Regisa da djeci nudi i nabavlja drogu. Tada je on otišao iz Doma Alojzija Stepinca, ali ne i iz Caritasa, gdje je posjećivao štićenicu D. koja je bila zaljubljena u njega.

Da je u Domu radilo mnogo sumnjivih volontera iz EU, potvrdio je i Večernjakov izvor: "Bili su jedni Nizozemci. Njih sam zapamtila jer je u to vrijeme u Brezovici bilo droge u izobilju. Moram priznati, nisu mi se svidjeli. U mojoj kućici bila su dvojica koju sam uhvatila dok su štićenicima dilali “travu”. Postrojila sam ih i zaprijetila im. Tada je to u mojoj kućici prestalo. Međutim, ustanova je vrvila drogom".

Dakle, prema svemu sudeći štićenici Doma u Brezovici bili su prepušteni na milost i nemilost pedofila, dilera i narkomana, a kako doznaje Večernji list u Brezovici je sa štićenicima radila i grupa liječenih narkomana koji su drogu odbijali.

(Foto: )

 

Pročitajte više