U centru Zagreba se konačno skidaju božićni ukrasi

Foto: Index

VIŠE od mjesec dana nakon Božića u centru Zagreba je napokon krenulo skidanje božićnih ukrasa i lampica.

>> Zagreb je još uvijek okićen, pitali smo Grad zašto, odgovor je urnebesan



Ukrasi zbog rukometa

Index je prije nekoliko dana kontaktirao gradsku upravu i ured gradonačelnika. Zanimalo nas je zbog čega je grad okićen mjesec dana nakon Božića. Oni su nam poručili kako božićne i novogodišnje dekoracije još uvijek stoje zbog Europskog rukometnog prvenstva.

Dodali su kako je upravo Hrvatski rukometni savez zatražio od Grada da ulice ostanu ukrašene "prigodnim dekoracijama" sve do završetka prvenstva.

"Povodom Vašeg upita u kojem tražite informaciju zašto je grad još uvijek okićen, obavještavamo Vas da postavljena božićna i novogodišnja dekoracija, u užem i širem dijelu grada, ostaje sve do 28. siječnja 2018. godine, odnosno do završetka Europskog rukometnog prvenstva (za kada je, u Zagrebu, predviđen finalni dvoboj najboljih rukometnih reprezentacija), a temeljem zamolbe Hrvatskog rukometnog saveza, upućene Gradu Zagrebu, u kojoj isti traže da neke ulice u gradu ostanu ukrašene prigodnom dekoracijom sve do završetka prvenstva. Zbog važnosti prvenstva za sam Grad, a vezano za turizam i promidžbu sporta, Grad je izašao u susret Hrvatskom rukometnom savezu", poručili su iz Grada.

Pročitajte više