U Državnom odvjetništvu još stotinjak nepopunjenih mjesta

STUPANJEM na dužnost devet županijskih i sedam općinskih zamjenika državnog odvjetnika, koji su danas položili prisegu, u Državnom odvjetništvu ostat će nepopunjeno još stotinjak mjesta.

Novoimenovani zamjenici državnog odvjetnika položili su danas prisegu pred predsjednicom Državnoodvjetničkog vijeća (DOV) Zlatom Hrvoj Šipek, uz nazočnost glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i ministrice pravosuđa Ingrid Antičević Marinović.

Prema okvirnim mjerilima Ministarstva pravosuđa u Državnom odvjetništvu treba biti ukupno 626 pravosudnih dužnosnika, državnih odvjetnika, odnosno zamjenika, a s novoimenovanima sada ih je 530. Prema vladinom Operativnom planu za provedbu reforme pravosuđa, sva bi ta mjesta do kraja ove godine, a najkasnije do sredine iduće, morala biti popunjena.

Predsjednica DOV-a Zlata Hrvoj Šipek rekla je za Hinu da je DOV do ljetnog odmora odlučio o svim imenovanjima za koja je od Ministarstva pravosuđa dobio natječajnu dokumentaciju. Za preostala slobodna mjesta natječaji su u tijeku ili će uskoro biti raspisani oglasi za njihovo popunjavanje.

Prisegu su danas položili jedan zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Dubrovniku, po dva u Rijeci i Splitu, te četiri u Zagrebu, te po jedan općinski zamjenik u Crikvenici, Županji, Zadru Sisku i Vukovaru te dva u Rijeci.

Pročitajte više