U Dubrovniku nestalo struje, a osjetio se i potres čiji je epicentar bio u Crnoj Gori

ŠIRE dubrovačko područje od Slanog do Konavala pogodilo je nevrijeme tijekom kojeg je na sat i pol nestalo struje.

Još jedno zamračenje Dubrovčane je pogodilo oko 3,05 sati ujutro. Do problema s napajanjem je došlo zbog kvara na Trafostanici Komolac. Uz to, Dubrovčani su oko 3,25 sati osjetili i podrhtavanje tla.

Epicentar potresa 21 kilometar od Podgorice

Rano jutros potres jačine 4,5 stupnjeva po Richteru zatresao je granično područje Crne Gore i Albanije, a osjetio se i na širem dubrovačkom području. Epicentar potresa srednje jačine bio je 21 kilometar od Podgorice, a kako navodi Seizmološki zavod Crne Gore u priopćenju, ne bi trebalo biti većih materijalnih šteta u epicentralnom području. Epicentar potresa bio je na dubini od 18 kilometara.

Jučer popodne, nešto iza 17 sati, Crnu Goru je također zatresao potres. Jačina potresa bila je 3,9 stupnjeva po Richteru, a epicentar je bio 12 kilometara jugozapadno od Pljevalja na dubini od 15 kilometara. Seizmološka služba navela je kako potres nije mogao izazvati materijalnu štetu.

Pojačana seizmička aktivnost na području Crne Gore

Tijekom 2009. godine, Seizmološki zavod Crne Gore,registrirao je blago pojačanu seizmičku aktivnost na teritoriju Crne Gore. Najjači potres prošle godine dogodio se 21. kolovoza s magnitudom 4,8 stupnjeva po Richteru, a epicentar je bio u Jadranskom moru, 9 kilometara jugozapadno od Ulcinja. Nakon njega još je tridesetak manjih potresa registrirano iz istog žarišta.

Pročitajte više