u dubrovniku počinje hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa

U Dubrovniku će večeras početi 41. Hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa, na kojem sudjeluje 606 učenika i studenata iz 41 hrvatske glazbene i plesne škole. L

Trajati će do 12. travnja, i to u kategorijama - glasovira, pjevanja, orkestara, orgulja, gitara i tambura, a završni koncert prvonagrađenih bit će 12. travnja u Kazalištu "Marina Držića", izvijestio je na jutrošnjoj konferenciji za novinare predsjednik Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, Frano Matušić.

Hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe i plesa, održava se u Dubrovniku četvrti put, a organizirano je u suradnji s Ministarstvom prosvjete i športa te s Hrvatskim društvom glazbenih i plesnih pedagoga.

Tajnik Društva hrvatskih glazbenih i plesnih pedagoga, Josip Burijan, i ravnatelj umjetničke škole "Luke Sorkočevića" u Dubrovniku, Frano Krasovac, najavili su da će Dubrovnik u listopadu ove godine biti domaćin europskog Natjecanja gitara i komorne glazbe. Na njemu će sudjelovati oko 600 pobjednike glazbenih natjecanja iz 25 europskih država.

Također će u Dubrovniku će tim povodom biti održan i Kongres europskih glazbenih pedagoga.

Pročitajte više