U Dugom Selu 51-godišnjak nožem pokušao ubiti 27-godišnjeg sina

POLICIJSKI službenici PP Dugo Selo dovršili su kriminalističku obradu nad 51-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči da je u nedjelju navečer nožem pokušao ubiti svog 27-godišnjeg sina, izvijestila je danas PU zagrebačka.

Prema policijskom priopćenju, u nedjelju je oko 21.45 sati, u obiteljskoj kući u Dugom Selu, u ulici Vladimira Nazora, zbog dugogodišnje netrpeljivosti došlo do verbalnog sukoba između otac i sina.

Otac je pod utjecajem alkohola (2,94 g/kg) sinu prijetio ubojstvom, a potom u jednom trenutku iz kuhinjskog ormarića uzeo nož dužine oštrice 20 centimetara, te zamahnuo prema sinu u smjeru prsišta, u namjeri da ga usmrti. Sin je to uspio izbjeći, te su se fizički sukobili i u naguravanju pali na tlo. Otac je sinu zadao ubodnu ranu u potkoljenicu desne noge, nakon čega je sin uspio pobjeći iz kuhinje.

Policiju je pozvala majka 27-godišnjaka, 60-godišnja hrvatska državljanka, inače 51-godišnjakova nevjenčana supruga.

Ozlijeđenom sinu je liječnička pomoć pružena u KB Dubrava, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen. Otac se do dolaska policijskih službenika udaljio iz obiteljske kuće, a zatečen je u njenoj blizini.

Nakon dovršene prekršajne obrade, zbog obiteljskog je nasilja provedena i kriminalističke obrada, koja je završila dovođenjem osumnjičenog u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu, priopćila je policija.

Obiteljsko nasilje - hrvatska svakodnevica

PU krapinsko-zagorska je danas izvijestila o tome kako je 42-godišnji hrvatski državljanin u mjestu Vilanci prijetio svojoj bivšoj djevojci, 22-godišnjoj hrvatskoj državljanki, da će joj "bejzbol palicom slomiti kičmu".

PU sisačko moslavačka je danas izvijestila o čak dva slučaja obiteljskog nasilja, na području Sunje i Kutine. Alkoholizirani muškarac je u mjestu Kinjačka pred djetetom fizički napao suprugu, zbog čega ga je uhićen. Policija je privela i muškarca s područja Kutine koji je zlostavljao suprugu i sina.

I.M.

Pročitajte više