U Istri se osniva nova stranka, jedan od osnivača je bivši živozidaš

Screenshot: You Tube

BIVŠI živozidaš Damir Grünbaum, neovisni vijećnik u Istarskoj županiji i gradu Umagu, jedan je od osnivača nove političke stranke čije se ime još uvijek drži u tajnosti, javlja Glas Istre.

Nova stranka bit će inačica Živog zida i Stanke Ivana Pernara

"Nažalost, svjesni smo da u Hrvatskoj, a tako i u Istri, ne postoji više ozbiljna opozicija koja bi se mogla suprotstaviti strategijama laži vodećih stranaka kojima skrivaju korupciju i kriminal. Aktivizam koji je bio glavni pokretač promjena u ovoj državi je naprasno ugušen", rekao je te dodao da će se već za nekoliko dana više znati o novoj stranci. Glas Istre piše kako je riječ o novoj inačici Živog zida ili Stranke Ivana Pernara. Grünbaum je rekao i kako se stranka osniva jer postoji potreba građana za aktivizmom koji sad nije organiziran.

"Vraćamo se još bolje organizirani"

"To ćemo promijeniti, osnivamo stranku sastavljenu od građana koji su u cijeloj Hrvatskoj uvijek bili na prvoj liniji bojišnice protiv korupcije, kriminala svih vrsta, deložacija, pljačkaških ovrha, nezasitnih banaka i odvjetničke mafije. Vraćamo se još bolje organizirani, bez milosti prema onima koji kradu budućnost našoj djeci i nama. Uz to ćemo građanima biti na usluzi sa savjetima i pravnom pomoći 24 sata na dan", najavio je Grünbaum.

Glas Istre piše i kako se u kuloarima čuje kako će se novoj stranci, uz bivše živozidaše priključiti i nezadovoljnici koji su nekad bili u SDP-u i IDS-u.

Pročitajte više