U IZRAELSKIM NAPADIMA NA POJAS GAZE U SRIJEDU POGINULA TRI PALESTINCA

Tri Palestinca poginula su a osam ih je ranjeno u srijedu u izraelskim napadima na sjeveru pojasa Gaze, priopćili su palestinski liječnički izvori i očevici.

Izraelski tenkovi i oklopna vozila ušli su u sjeverni dio pojasa Gaze gdje vode akciju ne bi li prekinuli napade palestinskih gerilaca, a kasnije je izraleski helikopter ispalio nekoliko raketa u blizini logora Jabalya koji se nalazi na tom području.

Mohamed Hicham Salem (9) ubijen je kada ga je metak pogodio u prsa u logoru Jabalya, kao i nešto stariji adolescent (16) čiji identitet nije otkriven. Ranije su Kassema Al-Moutawaqa (18) ubili vojnici koji su otvorili vatru iz automatskog oružja s tenkova.

Logor Jabalya snažno je palestinsko uporište odakle gerilci pokreću raketne napade poput prošlomjesečnoga na izraelski grad Sderot u kojem su kraj dječjega vrtića poginuli jedan muškarac i dijete.

Stalni raketni okršaji jačaju rasprave u izraelskim sigurnosnim snagama o tome može li ih se spriječiti samo vojnim sredstvima. Hamas je najavio da će raketirati Sderot sve dok se Izraelci ne povuku iz Gaze.

Nasilje u pojasu Gaze jača otkad je izraelski premijer Ariel Sharon najavio plan evakuiranja doseljenika u 2005. godini.

(Hina) xvm ymaš

Pročitajte više