U karlovačkoj crkvi slavili ratnog zločinca, pričao im kako mu je teško bilo u zatvoru

Foto: YouTube/Laudato TV

NOVA zvijezda crkve, za sudove ratni zločinac, a za Crkvu putujući propovjednik, Dario Kordić, gostovao je u Nacionalnom Svetištu Svetog Josipa u Karlovcu.

Kordić već mjesecima šeta po crkvama diljem zemlje i tamo priča kako je u haškom uzništvu pronašao Boga. Svoje teške zatvorske dane Kordić je ovih dana ispričao posjetiteljima spomenutog svetišta, a što je objavljeno na stranicama istog. Ono zbog čega je završio u Hagu ne spominje često.

A taj dio njegove biografije preskočen je i na stranicama svetišta gdje su se pohvalili posjetom osuđenog ratnog zločinca.

"Prije kraja svete mise svoju vjeru pred ispunjenim Svetištem posvjedočio je Dario Kordić koji je u Haškom zatvoru proveo 17 godina. Dario je opisao kako je u zatvoru pronašao Boga i kako je obogaćen tim iskustvom", predstavili su svog gosta na stranicama Nacionalnog svetišta svetog Josipa.

Nije ni znao koliko lošeg ima u njemu

"Mnogo je Božjih zahvata u našoj obitelji. Krunica je bila uvod u sve to, ona je bila najmoćnije oružje s kojim sam došao u Haag. I prepustio sam se Gospodinu u svojoj maloj sobici i On me pročišćivao. Nisam bio ni svjestan koliko grijeha i koliko lošega ima u meni. Bog me odgajao u strogoj ljubavi i bio sam uronjen u tu Božju ljubav. Nakon godinu dana doživio sam živi susret s Bogom i od tada sam znao da mogu izaći iz toga uzništva kao najslobodniji čovjek.“ – posvjedočio je prisutnim vjernicima", posvjedočio je prisutnim vjernicima Kordić.


"Posvjedočio je i kako je u trenucima najvećeg zanosa i žara za Gospodina iskusio i velika iskušenja kada mu je supruga na Božić u petom mjesecu trudnoće rodila mrtvo dijete, te kada mu je najmlađu kćer udario motor i teško joj ozlijedio lice", o svjedočenju Kordića pišu na stranici crkve.

"Unatoč tome istaknuo je zahvalnost Bogu jer je i u tim trenucima brinuo i pazio na njih i sve vodio u skladu sa svojim Božanskim planom. Dario Kordić posvjedočio je i kako je za vrijeme boravka u zatvoru njegova ljubav prema Domovini rasla s Gospodinom i sa zaštitničkom ulogom svetoga Josipa, te da je prepoznao koliko je sveti Josip, u ovih 330 godina od kada ga je Hrvatski sabor izabrao za zaštitnika, čuvao i branio Hrvatsku. Njegova supruga Venera posvjedočila je kako je sveti Josip za vrijeme Dariove odsutnosti uvijek providio sve što je bilo potrebno za prehranu i odgoj djece, pa i danas ih vodi njima nepoznatim ali njemu poznatim putem", o iskušenjima s kojima se susretao Dario Kordić pišu na stranicama crkve.

Odgovoran za smrt 116 civila

Podsjetimo, ratni zločinac Dario Kordić, između ostalog, odgovoran je i proglašen krivim za ratni zločin u selu Ahmići u BiH gdje su pripadnici HVO-a su 16. travnja 1993. godine izvršili zločin protiv čovječnosti. Bio je to najveći pokolj u sukobu Bošnjaka i Hrvata.


Kordića je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) osudio na 25 godina zatvora, proglasivši ga odgovornim po zapovjednoj odgovornosti za pokolj 116 bošnjačkih civila u selu Ahmići, među kojima i 11 djece - uključujući i tromjesečnu bebu. Pušten je na slobodu nakon što je u austrijskom zatvoru odslužio dvije trećine kazne.

Nakon puštanja na slobodu priređen mu je doček u zračnoj luci. Kordić je posebno blizak s kontroverznim sisačkim biskupom Vladom Košićem.

Kordić, osuđen za pokolj 116 civila među kojima je najmlađe dijete imalo tek tri mjeseca, protivi se abortusu pa ga se prošle godine moglo vidjeti na "Hodu za život" Željke Markić.
 

Pročitajte više