U Karlovačkoj županiji 43 novozaražena, dvoje umrlo

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

U KARLOVAČKOJ županiji u protekla 24 zabilježena su 43 novozaražena i dva smrtna slučaja zbog covida-19, a na bolničkom su liječenju 52 osobe, 15 u bolnici u Ogulinu i 37 u bolnici u Karlovcu, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Zbog težine stanja na respiratoru su dvije osobe i na kisiku visokog protoka još dvije osobe. Iz karlovačke bolnice je na kućno liječenje otpušteno devet pacijenata, a tri su primljena.

Oba smrtna slučaja dogodila su se u bolnici, umrle su dvije starije žene koje su uz covid-19 imale pridružene bolesti. U samoizolaciji je 96 zdravstvenih i 23 nezdravstvena djelatnika u karlovačkoj bolnici te 53 djelatnika ogulinske bolnice.

Pozitivan 21 srednjoškolac

U Karlovačkoj županiji ukupno su 423 osobe u samoizolaciji, od toga 34 korisnika domova za starije i nemoćne.

Također, pozitivan je 21 srednjoškolac i 15 učenika osnovnih škola. U samoizolaciji je 13 srednjoškolskih razrednih odjela s 328 učenika i 14 razrednih odjela osnovnih škola s 367 učenika.

U srednjim školama je pet zaraženih djelatnika, a u osnovnim školama njih 13. U Karlovačkoj županiji od ožujka je oboljelo 1068 ljudi, a 15 je umrlih.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više